Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Deze hebben we voor het gemak onderverdeeld in verschillende onderwerpen, namelijk: algemene vragen, vragen over de inhoud van het programma, en technische vragen. 


Algemene vragen

Beter Intiem is een online zelfhulpprogramma ontwikkeld door seksuoloog Eveline Stallaart om mensen te helpen met de meest voorkomende seksuele problemen, zoals geen zin in seks, pijn bij het vrijen, moeite met klaarkomen, erectieproblemen, en te snel klaarkomen. Het programma bevat dezelfde onderwerpen en opdrachten als face-to-face consults in Eveline’s seksuologiepraktijk. Maar dan makkelijk vanuit huis (online) en tegen een fractie van de kosten van een face-to-face traject.

Eveline Stallaart is een seksuoloog met jarenlange ervaring in het behandelen van seksuele problemen. Ze heeft haar eigen seksuologiepraktijk in Amsterdam en is daarnaast regelmatig te zien in de media (TV, kranten, tijdschriften, podcasts, etc). Daarnaast is ze als expert betrokken bij meerdere tv-programma’s zoals Married at First Sight, RTL Boulevard en Vandaag Inside.

Het Beter Intiem programma is volledig online en bestaat uit 12 online video’s en bijbehorende opdrachten specifiek gericht op jouw hulpvraag. De video’s en opdrachten worden in een vaste volgorde doorlopen gedurende een jaar na aankoop (maar meestal binnen 6-12 weken). Het Beter Intiem programma biedt uitgebreide informatie en praktische oefeningen om zelf (of eventueel samen met je partner) te werken naar verbetering.

De kosten voor het Beter Intiem programma staan vermeld bij de betreffende hulpvraag en zijn flink lager dan de kosten van een face-to-face traject bij Eveline in haar praktijk. Hiermee willen we het Beter Intiem programma zo laagdrempelig en betaalbaar mogelijk houden voor iedereen, zonder daarbij in te hoeven leveren op kwaliteit.

Na aankoop krijg je gelijk toegang tot het programma. Dat bestaat uit 12 video’s en bijbehorende opdrachten. Ook ontvang je een mail met daarin de link naar jouw video’s en opdrachten. De toegang tot de video’s en opdrachten is geldig gedurende 1 jaar.

Een (face-to-face) traject met 12 sessies in mijn praktijk zou ruim EUR 2200 kosten. We hebben de prijs voor het online Beter Intiem programma zo laag mogelijk proberen te houden. Met het online programma krijg je daarom toegang dezelfde informatie en oefeningen als in mijn praktijk, tegen een fractie van de kosten. 

Dan kan het nog steeds best een bedrag zijn om in 1x te betalen. Het is daarom mogelijk om het in 2 delen te splitsen. Door eerst het pakket ZILVER aan te schaffen, en later de overige opdrachten en video’s toe te voegen. Zodra je het ZILVER pakket hebt afgerond kun je namelijk heel eenvoudig alle overige opdrachten en video’s nog toevoegen. In totaal betaal je op die manier precies hetzelfde als wanneer je meteen het complete GOUD pakket zou bestellen, maar dan dus opgesplitst in 2 delen. Kortom: dezelfde informatie, dezelfde opdrachten, en hetzelfde resultaat, maar dan te betalen in 2 delen. 

Ja dat kan zeker! Op de pagina van iedere hulpvraag vind je een groen linkje met ‘bekijk nu 1 sessie gratis’. Als je daarop klikt kun je toegang aanvragen tot 1 gratis video. Op die manier krijg je een beter beeld van het programma. Klik hier voor de gratis sessies geen zin in seks, erectieproblemen, moeite met klaarkomen, pijn bij het vrijen, of te snel klaarkomen.

Je hebt na aanschaf een jaar lang toegang tot de materialen. Dit biedt je voldoende tijd om het programma op je eigen tempo te volgen. We adviseren om het programma in ongeveer 6-12 weken te doorlopen (wat neerkomt op ongeveer 1 of 2 video’s en opdrachten per week). Let op: login gegevens of materialen horend bij het programma mogen niet met anderen gedeeld worden. Mocht blijken dat dit wel gebeurt dan zullen eventuele kosten daarvoor worden verhaald op degene de de gegevens gedeeld heeft.

Je kunt het programma aanschaffen door op de pagina van jouw hulpvraag te klikken op ‘Start nu!‘. Deze knop brengt je naar het bestelproces waar je gevraagd wordt naar je naam en emailadres en je vervolgens de betaling kunt doen via iDeal. Zodra de betaling gelukt is ontvang je een mail met daarin een link naar de pagina waar je meteen de video’s en opdrachten kunt bekijken.

Vragen over de inhoud van het programma

Het programma behandelt de vijf meest voorkomende seksuele problemen, namelijk: geen zin in seks, pijn bij het vrijen, moeite met klaarkomen, erectieproblemen, en te snel klaarkomen. Voor elk van deze hulpvragen zijn er 12 video’s en bijbehorende opdrachten die specifiek zijn toegespitst op de betreffende hulpvraag.

Aanmelden kan binnen 2 minuten en is erg eenvoudig. Selecteer je hulpvraag op https://www.beterintiem.nl/courses en klik op ‘Start nu!‘. Je gaat dan door naar de afrekenpagina, waar je na het invullen van je naam en email de betaling veilig kunt afronden via iDeal. Na betaling ontvang je een email met informatie en heb je gelijk toegang tot alle video’s en opdrachten. Binnen nu en 2 minuten kun je dus al aan de slag zijn! Interessant weetje: de meeste mensen die eerst twijfelden waren enorm opgelucht toen ze begonnen waren. Selecteer hier je hulpvraag!

Zodra je het programma hebt aangeschaft en de betaling goed is verlopen krijg je gelijk toegang tot de video’s en opdrachten. Je kunt deze vinden door:
1. in te loggen in je Account (zie knop ‘Inloggen’ rechtboven in het scherm).
2. daar zie je je ‘Bestellingen’
3. wanneer je een bestelling bekijkt zie je daar de link naar je aangeschafte product
4. het is handig om die pagina met video’s en opdrachten op te slaan in je favorieten (voor de volgende keren)

De 12 video’s bevatten deskundige uitleg van seksuoloog Eveline Stallaart over de specifieke problemen en praktische tips om ze aan te pakken. Op een heldere en begrijpelijke manier bespreekt ze de zaken die relevant zijn voor jouw hulpvraag. Daarnaast geeft ze in de video’s ook suggesties en bespreekt ze opdrachten. De insteek van de video’s is dat je het gevoel hebt dat je bij Eveline in de praktijk zit, maar dan gewoon online vanuit je eigen huis.

Ja dat kan zeker! Op de pagina van iedere hulpvraag vind je een groen linkje met ‘bekijk nu 1 sessie gratis’. Als je daarop klikt kun je toegang aanvragen tot 1 gratis video. Op die manier krijg je een beter beeld van het programma. Klik hier voor de gratis sessies geen zin in seks, erectieproblemen, moeite met klaarkomen, pijn bij het vrijen, of te snel klaarkomen.

De opdrachten zijn een belangrijk onderdeel van het Beter Intiem programma. De opdrachten zijn praktische oefeningen en taken die je thuis kunt uitvoeren om je seksuele gezondheid te verbeteren. De opdrachten zijn specifiek aangepast op jouw hulpvraag. Ze zijn ontworpen om je te helpen de besproken concepten in de video’s toe te passen. Hierdoor kun je de theoretische informatie in de praktijk brengen en kun je zelf (of jullie samen) werken aan verbetering.

We raden aan om 1 of 2 video’s en opdrachten per week te doen. Het werkt het beste om hiervoor 1 of 2 vaste momenten in de week in te plannen. Dit zorgt ervoor dat je voldoende tijd hebt om alle informatie goed te laten inwerken en je ook voortgang in het traject houdt. Hiermee duurt een traject gemiddeld tussen de 6 en 12 weken. Neem vooral voldoende tijd en herhaal een video of opdracht gerust als dat voor je/jullie nuttig is. Ben daarnaast open en eerlijk naar jezelf (en naar elkaar), communiceer met elkaar, volg de opdrachten en heb geduld. Verandering vergt inspanning en heeft tijd nodig. Daarom heb je een jaar toegang tot de video’s en opdrachten. Gun jezelf de tijd (maar zorg wel dat je er actief mee bezig blijft).

Nee, het Beter Intiem programma is bewust samengesteld en moet in de opgegeven volgorde worden gevolgd om de beste resultaten te behalen. Je kunt daarom pas naar een volgende video of opdracht wanneer de vorige is afgerond.

De tijd die je aan elke sessie moet besteden kan variëren, maar we raden aan om voldoende tijd te nemen om de video’s te bekijken en de opdrachten uit te voeren. Herhaal een video of opdracht vooral als de informatie nog niet helemaal helder is. Neem de tijd om de informatie te laten bezinken en praat er eventueel samen over. We raden aan om 1 of 2 sessies per week te doen. Op die manier heb je voldoende tijd en hou je ook voortgang in je traject.

Het programma is ontworpen voor zelfstudie en bevat geen persoonlijke begeleiding. Mocht je na afloop van het programma nog het gevoel hebben dat verdere (persoonlijke) begeleiding door Eveline nuttig zou zijn, dan kun je eventueel een of meerdere persoonlijke consults inboeken via https://www.essh.nl/afspraak. Die consults zijn maatwerk en vormen geen onderdeel van het Beter Intiem programma, worden niet vergoed door de zorgverzekering en dienen daarom apart betaald te worden.

Jazeker, je kunt het programma op je eigen tempo volgen binnen de geldigheidsduur van een jaar. We raden wel aan om 1 of 2 sessies per week te doen (en hier bij voorkeur vaste momenten in de week voor in te plannen). Op die manier heb je voldoende tijd en hou je ook voortgang in je traject.

Je login gegevens en het Beter Intiem materiaal zijn persoonlijk en mogen niet gedeeld worden met anderen. Wel kun je uiteraard samen met een eventuele partner het traject doorlopen. Mochten blijken dat login gegevens gedeeld worden met derden, dan zullen de kosten worden verhaald op degene de de gegevens gedeeld heeft.

Ja, je voortgang binnen het programma wordt bijgehouden om je toegang te geven tot de juiste video’s en opdrachten. Je kunt namelijk pas verder met de volgende video of opdracht zodra de vorige is afgerond. Deze informatie wordt veilig bewaard en niet gedeeld met derden.

Betalingen voor Beter Intiem worden veilig verwerkt door Mollie, een beveiligde betalingsverwerker, gevestigd in Amsterdam. Mocht je vragen hebben over een betaling, neem dan via email contact op met ons op via beterintiem [at] essh [punt] nl.

Technische vragen

Zodra je het Beter Intiem programma hebt aangeschaft en de betaling goed is verlopen krijg je gelijk toegang tot de video’s en opdrachten. Je kunt deze vinden door:
1. in te loggen in je Account (zie knop ‘Inloggen’ rechtboven in het scherm).
2. daar zie je je ‘Bestellingen’
3. wanneer je een bestelling bekijkt zie je daar de link naar je aangeschafte product
4. het is handig om die pagina met video’s en opdrachten op te slaan in je favorieten (voor de volgende keren)

Als je je wachtwoord bent vergeten, klik dan op de “Wachtwoord vergeten?” link op de inlogpagina en volg de instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Je ontvangt dan binnen 30 minuten een link waarmee je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Om het programma te kunnen volgen, heb je een stabiele internetverbinding en een apparaat (computer, tablet, smartphone) met een recente webbrowser nodig. Het gebruik van het programma wijst zich vanzelf en vergt verder geen specifieke technische kennis of ervaring. Gewoon inloggen en beginnen maar!

De video’s en opdrachten zijn pas te bekijken wanneer je je met succes hebt aangemeld voor het programma en als de betaling door ons is ontvangen. Als de video’s niet goed afspelen, controleer dan je internetverbinding en zorg ervoor dat je browser up-to-date is. Eventueel kun je proberen of je de video’s en opdrachten met een andere webbrowser wel kunt ontvangen. Als het probleem aanhoudt, neem dan via email contact op met ons op via beterintiem [at] essh [punt] nl voor verdere assistentie.

Als je technische problemen ondervindt die (nog) niet op deze pagina vermeld staan, neem dan via email contact op met ons op via beterintiem [at] essh [punt] nl. We helpen je graag verder.

Mocht het antwoord op je vraag hier (nog) niet tussen staan, laat het ons dan weten door een mailtje te sturen naar [email protected] 

Als het antwoord ook voor anderen van belang zou kunnen zijn dan zullen we je die info toevoegen een bovenstaande lijst. Alvast bedankt!